Истински ужас преживя бременна варненка тази сутрин докато си разхожда дакелчето в Морската градина, съобщава petel.bg. Fколо 7,30 часа тя излязла на разходка с домашния си любимец и се запътила към кучешката площадка в Морската градина. Излизайки от тунела между Делфинариума и ресторант „Хоризонт“ обаче била нападната от глутница бездомни кучета. Четириногите първоначално атакували малкия дакел на стопанката, но той успял да се отскубне, избягал и се скрил. Тогава кучетата скочили на бременната в третия месец жена.
„Съпругата ми е ухапана на три места по краката, като едната рана е доста дълбока“, коментира мъжът на варненката. По разказа на жена му кучетата били доста агресивни. Едното от тях – приличащо на немска овчарка, водело глутницата и именно то я наранило.

След като успяла да избяга, бременната жена потърсила лекарска помощ. Все още се уточнява дали да й се прилага инжекционна терапия с оглед бременността и опасността от зарази.

„Обадих се да подам сигнал в кучкарника в „Каменар“. Единственият начин да разберем дали това куче е ваксинирано или не и така да спестим инжекциите на съпругата ми е като намерим животното“, разказва още варненецът. Ето защо от кучкарника са предложили в понеделник да се срещнат с нападнатата жена в района, където е станал инцидента, и тя, ако има късмет, да намери и посочи кое е кучето.

„Разказвам ужаса, който съпругата ми изживя, защото искам чрез вашия сайт да предупредя хората, че в района на кучешката площадка в Морската градина се движи опасна глутница от кучета. Там има много деца, а бездомните често атакуват домашните любимци, от което могат да пострадат стопаните, както стана в нашия случай“, предупреждава варненецът, пожелал да остане на този етап анонимен.