42-годишен новопазарчанин опитал да измами баба от града, като се представил за доктор от "Пирогов". Местните ченгета му направили капан и го хванали на място, съобщиха от полицията.

Белезниците на измамника Д.Н.Г са щракнари около 21,00 часа на 12 юни.

Половин час по-рано измамникът звъннал на 89-годишната своя съгражданка и казал, че внукът й е катастрофирал и трябват 4000 лв. за животоспасяваща операция. За разлика от други телефонни измамници, този бил подготвен – знаел, че жената има внук, че живее сама и е много вероятно "да се върже". Грешката му била, че поискал по-голяма сума, от тази, с която бабата разполага.

Тя събрала повечето, но за липсващата част решила да поиска помощ от комшията. Съседът веднага се усетил за какво става дума и от своя телефон позвънил в полицията. Униформените се задействали светкавично и за 5 минути пристигнали в дома на бабата. Там изчакали да дойде "доктора" и го арестували, докато получава парите.

В него намерили лист хартия с изписани адрес и телефон на жената, 5 мобилни телефона и СИМ карти. Измамникът разполагал и с два тефтера с имена и адреси.

Образувано е досъдебно производство по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс за опит за измама, казаха от прокуратурата. Мъжът е неосъждан, но познат на полицията. В момента той е в ареста на шуменското РПУ с 24-часова мярка.