"Датата, когато ще спре да функционира правителството на Пламен Орешарски зависи от консултациите при президента". Това заяви на влизане в НС зам.-председателят на парламента Мая Манолова, предаде БГНЕС.

Минути преди пленарното заседание Манолова повтори неколкократно, че правителството ще работи до 2 месеца преди парламентарните избори.

"Надявам се ГЕРБ да влязат най-накрая в пленарната зала, тъй като ще обсъждаме 2 теми, които те включиха в дневния ред – изслушването на премиера Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за проекта "Южен поток", както и гласуването на вота на недоверие", каза зам.-председателят на НС.

Манолова подчерта, че се надява да бъде включена и точката за провеждане на национален референдум. "Изумена съм от недостойното и безотговорно поведение на ГЕРБ не само към техните избиратели, а към българските граждани", заяви Манолова и добави, че ситуацията стига до абсурд, в който от ГЕРБ искат вот не недоверие, но не го гласуват. Искат референдум, който също не гласуват.