БГ РАДИО, радиото, което от старта си подкрепя българските изпълнители и пуска само българска поп и рок музика, излъчва вече и нова родна класация, при това – звездна! Този уикенд в ефира му дебютира първото издание на Любимите 10 – преброяване на любимите бг песни на любимите бг артисти, лично от самите тях!

В новата класация на БГ РАДИО обичани български изпълнители, актьори и популярни лица ще се превърнат и в радио водещи. Те не само ще класират, но и лично ще представят своите любими български песни всяка събота от 10 сутринта до 13 ч. В Любимите 10, заедно с представянето на песните, изпълнителите ще разказват и интересни истории, свързани с тях, спомените и емоциите, които са ги накарали да ги поставят на 1 или 10 място. А в случай, че слушателите пропуснат да разберете дали любимите им бг звезди харесват същата музика като самите тях, Любимите 10 имат и повторение – всяка неделя в 16 ч. След като Вики от Мастило, която постави песента на Ф. С. Б. - Високо на първо място, очаквайте топ десет на Камен Воденичаров още този уикенд!

Нова версия получава и седмичната класация на база ротация на БГ РАДИО, която от 2001 г. е основният термометър за това колко горещ хит е дадена песен. Легендарният чарт Нашите 20 от тази седмица става Нашите 10, в който водещата Лора Коцева ще представя на слушателите десетте най-излъчвани песни в ефира всяка събота от 18 ч. и с повторение в неделя в 11 ч.