Вотът на недоверие ще се обсъжда в сряда и ще бъде гласуван в четвъртък, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Нямаме специална стратегия за втория вот на недоверие срещу правителството, каза Миков. Това стана преди началото на Парламентарния семинар "Юридически статути и политически функции на интерпарламентарните организации" организиран на 14 и 15 октомври Регионалният секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа (РСПСЮИЕ). Народното събрание е домакин на Регионалния секретариат. Форумът ще бъде открит от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

В него участват народни представители и национални координатори от 12-те държави-участнички в парламентарното сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/, представители на партньорски регионални и международни организации, експерти в областта на международното право и международните отношения.

Новият вот на недоверие беше внесен от ГЕРБ на 10 октомври и е "за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата".