Международното издание Global Finance връчи награда на УниКредит Булбанк за "Най-добра банка в България", съобщиха от УниКредит Булбанк.

Отличените финансови институции бяха обявени на официална церемония в Националния прес клуб във Вашингтон този уикенд. Това е юбилейната 15-та годишна церемония на Global Finance, едно от най-престижните международни издания за икономика и финанси.

На събитието бяха поканени топ мениджърите на банките по света, обявени за най-добри в съответната държава. Традиционно церемонията по връчване на едни от най-престижните отличия във финансовия сектор се провежда по време на Годишната среща на Международния валутен фонд и Световната банка.

Критериите, по които се определят победителите по страни, са финансови показатели, обхват на предоставяни услуги, значими иновации, клиентско обслужване, технологични нововъведения и др. Проучването на Global Finance за "Най-добра банка" се прави за 20-та година в 22 държави.

През януари тази година Global Finance отличи УниКредит Булбанк и с приза Най-добра банка за търговско финансиране в България за 2013 г. Global Finance e международно месечно списание. Неговите основни абонати са топ мениджъри, предприемачи и финансисти от 163 страни по света. Изданието има представителства в Ню Йорк, Лондон, Рио де Жанейро и Милано.