Гневна тълпа в московския район Бирюлево Западное е разбила стъклата и е нахлула в търговския център "Бирюза". От сградата се издига дим, съобщава кореспондент на ИТАР-ТАСС от мястото на събитието. На мястото са пристигнали началници от московската полиция които се опитват да успокоят хората, разгневени от убийството на младеж, който се опитал да защити любимата си от нападател с неруски произход.
Живеещите в района са недоволни от скорошното убийство на местен младеж и настояват полицията да намери убиеца, предава с видео от мястото на протеста lifenews.ru.

Трагедията се разиграла на 11 октомври в три часа след полунощ в южния московски район Западно Бирюлево. 25-годишният московчанин Егор Щербаков и годеницата му се връщали от празнуване на рожден ден при приятели.  След като слезли от колата непознат минувач започнал да задява девойката. Годеникът се опитал да я защити, но нападателят извадил нож и го наръгал няколко пъти в гърдите и гърба. Младият мъж починал на място от огромната загуба на кръв една седмица преди сватбата си.

Полицията в руската столица обещава награда от 1 милион рубли (около 40 000 лева) за сведения относно самоличността на убиеца, който е записан от камери за видеонаблюдение. Призовават се за съдействие и националните диаспори в  този московски район, тъй като в разгромения търговски център работят много техни представители.