Кариерата на италианския моден дизайнер Роберто Кавали започва с гръм и трясък през 1970 г., но минават почти две десетилетия преди да бъде на червения килим през 90-те.

През 70-те той печели признанието на Pierre Cardin и Hermès заради иновативното си мислене, с което всъщност гради кариерата си. В случая интересът е бил привлечен от нововъведените принтове върху кожа.

По това време дрехите на Кавали събуждат интереса на световноизвестните Бриджит Бардо и София Лорен. Самият дизайнер дори признава, че днес може много звезди да носят произведенията му, но в началото е имало само една дива.

„Обадиха ми се в офиса и човекът каза: „Господин Кавали, госпожа Понти ви търси“. Не знаех, че госпожа Понти беше София Лорен. Взех телефона и казах: „Здравейте“. Разпознах гласа й. Тя знаеше точно какво иска и се превърна в първата ми звезда“, спомня си 73-годишният италианец.

Днес Кавали е известен със стила си - женствен и романтичен като стар черно-бял филм или дързък и агресивен, но винаги уникален.

Какво предстои за модната къща обаче могат да знаят само петте му деца, управляващи компанията, защото, както той казва, „бъдещето на Cavalli е тяхно. Фабриката и компанията са Cavalli. Те носят името Cavalli и това е силата ни.