Моника Станишева, съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев, не е била разпитвана по казуса «Хохегер». През 2013 г. със сигнал до прокуратурата е поискала проверка дали има извършено от нея престъпление по този случай. На 13 февруари 2014 г. Градска прокуратура е била категорична, че няма извършено престъпление.

Днес Моника Станишева разпространи писмо до медиите със следния текст и документи към него:

Не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии, че съм разпитвана по казуса Хохегер. Категорично заявявам, че до момента не съм разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи.

Моля многоуважаемите медии да направят справка във въпросните институции в потвърждение на моето изявление.

През 2013 година подадох лично сигнал до прокуратурата с искане за проверка има ли извършено от мен престъпление по казуса Хохегер с цел да изчистя името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за мен и дейността на моята компания. Към моя сигнал по-късно е присъединен и сигнал срещу мен, подаден от депутати от ПП Герб като двата сигнала са обединени в прокурорска преписка.

Проверката по подадения от мен сигнал, както и по сигнала на ПП Герб, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че „…в конкретния случай – предмет на настоящата преписка не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК…“.

За горното съм уведомена с писмо от Софийска градска прокуратура на 13 февруари 2014 година, за което прилагам и документи.