Професор Вучков най-накрая показа жената до себе си. Той и Диана Душкова са заедно от 2004 г. и твърдят, че ги свързва силна любов. Историята на любовта им е като от театрален роман. Двамата се виждат за първи път, когато Юлиян Вучков е на 37 години, а тя – едва на 19. Той познавал баща й и на шега го попитал дали няма жена, с която да го запознае, защото е ерген. Таткото казал – имам дъщеря, но е много проклета.

Когато се виждат обаче, Диана не обърнала никакво внимание на професора: “Излиза една разкошна дама, с коси като на самодива, кимна ми и изчезна”, спомня си той в предаването на Мартин Карбовски.

Двамата се виждат отново години по-късно – през 2004 г. “Виждам една жена апетитна, стройна, елегантно облечена. Казвам си – дано да е сама. Започнах да я ухажвам и чак, след като имахме няколко срещи, задълбочени във всяко едно отношение, разбрах, че това е Диана Душкова, момичето, което бях видял преди години”, разказва проф. Вучков.

Самата Диана е може би единственият човек, който успява да го прекъсне. “Той е много труден като характер, проклет е, дразни ме и заради това много го обичам”, твърди тя.

“Трябваше да извървим две, три години, докато накрая си свикнем. Имаше случаи, в която тя си тръгваше и патетично, като оперна звезда казваше: С огромно удоволствие си тръгвам от теб. Тя е един домашен театър. Непрекъснато имитираме актьорите, телевизионните водещи. Това е единствената жена, към която съм се превързал дълбоко и всестранно. Тя не обича реда в къщата и е венчана за компютъра”, разказва професорът. Той признава, че макар и на години, двамата все още имат и физически контакт. “Във всяко отношение има огън, не може да се оплачем”, твърди проф. Вучков.