Мейсън Кристофър е задържаният англичанин за убийството на 18-годишният абитуриент Емил Ботев в вторник вечерта в столичния квартал "Горубляне". Англичанинът имал фалшива лична карта, според която името му било Стивън Шерууд, съобщава infonews.bg.
Сбиването е станало между две тийнейджърски компании. Оказа се, че чужденецът е пребивавал в България с две самоличности. 25-годишният великобританец имал статут на продължително пребиваващ у нас под името Мейсън Кристофър. Той живеел в столичния квартал "Дружба" и си изкарвал парите с правене на татуировки.

Според наши полицаи, Мейсън е в България, защото се крие от правосъдието на Албиона. Неофициална информация сочи, че англичанинът е футболен хулиган на Острова и му било забранено на посещава там мачове.

В мелето в квартал "Горубляне" са участвали около 20 души. Част от младите момчета избягали, но петима-шестима продължили да се бият. Според разпитани свидетели, 18-годишният Емил бил ударен с юмрук с лицето от пияният англичанин. Момчето отвърнало и това озверило Мейсън. Той извадил нож и наръгал смъртоносно Емил, но
след като той паднал, англичанинът продължил да го налага с юмруци, а след това налетял с ножа си и на други момчета, които ужасени побягнали.

Убитият само преди 2 седмици е празнувал абитуриентския си бал. Момчето завършило с отличие средното си образование и правело планове да учи в чужбина.