На пешеходната зона в Стара Загора, където бе прегазен 4-годишния Паоло и сега се пишат по 20-30 акта на ден за навлизане в нея с автомобили. Прокуратурата не е направила никакви усилия досега да се издирят тези, които са линчували шофьора, който прегази 4-годишният Паоло. Това каза по време на съдебното заседание в Пловдив защитникът на Георги Сапунджиев, адвокат Георги Георгиев, съобщи „Фокус”.

Шофьорът Георги Сапунджиев досега нямал извършено друго престъпление, каза защитникът му. Действително имал нарушения на Закона за движение по пътищата, каквито всеки шофьор може да има, каза адвокатът. После добави, че сигурно и той има такива, но не са го хващали досега. Недопустимо е, пак според защитника, протестът на прокуратурата да се основава на засиления обществен интерес към делото и на обществен натиск. „Не може наказанието да го решава тълпата”, добави той.

Пред апелативния състав на съда в Пловдив адвокатът каза още, че клиентът му никога не бил отричал извършеното, нито пък търсел възможности да бъде оневинен, напротив, още на леглото в неврохирургията бил заявил, че ще окаже пълно съдействие на разследването и няма намерение да оспорва вината си. Защитникът добави, че ако до дни на Сапунджиев не се направи операция на тъпанчето, той ще оглушее. После попита защо прокуратурата не образува дело срещу извършителите на побоя над клиента му, за нанесените му телесни повреди, при положение, че се знае кои са те. „Това правова държава ли е?”, добави той.

Георгиев изтъкна фактът, че сега неговият клиент се „демонизира” в медиите. Пак по думите на адвокат Георгиев, Сапунджиев се опасявал да не бъде убит, защото ако не са били полицаите, които са го спасили по време на побоя при пешеходната зона, това е щяло да се случи още тогава. Никой не се поставял на негово място и не се питал страда ли той и каква е трагедията в неговото семейство, по-малка ли е тя от тази на прегазеното дете. На това място съдът помоли адвоката да не прави съпоставяне на несъпоставими неща.