Дупка зейна в средата на Дунав мост 2 в платното за движение в посока от Румъния към България, което бе асфалтирано през пролетта на тази година. Отворът временно е запълнен с циментов разтвор вместо с асфалт, видя репортер на "24 часа".

Проблемът не е само козметичен, защото при валежите през последните десетина дни водата е протекла в намиращия се от долната страна на моста бетонов коридор, в който са разположени кабели и комуникации. За преминаването на автомобилите обаче няма абсолютно никакви проблеми.

В петък представители на Агенция "Пътна инфраструктура" са извършили оглед на повредите и се очаква във Видин да бъде изпратена сериозна проверка, включително и със специалисти от Централния институт по пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти.

Тя трябва да оцени състоянието на съоръжението и да установи защо само няколко месеца след полагането на хидроизолацията и асфалта през март и април т.г. те вече дават дефекти. Тогава строителите бързаха с довършителните работи по моста, защото той трябваше да бъде открит на 9 май т.г., но срокът не бе спазен и пускането на съоръжението в експлоатация стана на 14 юни.

Повреди вече има и по шосето на румънския бряг от моста до граничния пункт, където в продължение на около 300 метра асфалтът се е деформирал и на места се е "разтекъл". Изграждането на прилежащата инфраструктура там бе отговорност на Румъния и северната ни съседка трябва да вземе мерки за ремонта на засегнатия участък.