Пореден случай на девойка, открита обесена на дърво в Северна Индия. Това е четвърти такъв случай в щата Утар Прадеш само за последните няколко седмици, съобщава Би Би Си.
Семейството на 19-годишното момиче твърди, че тя е била изнасилена. Аутопсия ще покаже дали това е така.

Това става само ден, след като в отдалечено село в същия щат беше открита обесена друга жена - на 44 години. Груповото изнасилване и убийство на две момичета преди месец, извършени при подобни обстоятелства в същия регион, отприщи вълна от недоволство у местните. Оказа се, че това се случва често, но сега излиза повече информация за подобни случаи.

Най-населеният щат в Индия - Утар Прадеш, в който живеят над 200 000 млн. души, е дом на потресаващ брой бедняци, а жените на най-бедните и от най-нисшите касти са най-застрашени от насилие и сексуално посегателство.

Тялото на последната жертва е открито в село на три часа път от Делхи.

Трима души пък са задържани заради първия случай - с двете обесени на 29 май момичета. Освен тях и двама полицаи са обвинени за пренебрегване на служебните задължения и за заговор при разследването на случая.

Новият министър-председател на Индия Нарендра Моди заяви, че защитата на живота на младите жени ще бъде приоритет в управлението му.