Бившият директор на НСС ген. Атанас Атанасов смята, че Бойко Борисов не е предприел никакви мерки за контрол на българо-турската граница след август 2012 година когато тръгват сирийските бежанци към страната ни.

"Чета, че Бойко се загрижил за проблемите с бежанците в София.

А бе, пиле шарено от Банкя, ти какво направи по проблема като премиер?! Статистиката и другите данни сочат, че има рязко увеличение на нелегални имигранти през българо-турската граница още от август 2012 година! Всички прогнози сочеха, че конфликтът в Сирия се затяга и бежанската вълна ще се увеличава! Та, пак питам, ти Бойко какво направи, че сега си позволяваш да критикуваш?!, пише в своя профил Атанасов и пояснява: Сегашното правителство, меко казано, е неадекватно. Бежанската криза ще го залее, защото тя тепърва предстои. И от една страна ДПС е "за" бежанците, а от друга - Атака е "против". Пари няма, Европа е мудна и т.н.

"Но Бойко да прави опозиционна политика от това е абсолютно нахалство, защото при него ситуацията е "кой ми с_а в гащите"!", пише още Атанасов.
Вчера Борисов каза, че било "грешка над 70% от бежанците и нелегалните имигранти да се настаняват в София". Според него, ако бежанците са в по-малък град или населено място службите ще имат възможност да ги контролират.