Не само че печелят добре от своето изкуство, но получават и тлъсти чекове за реклама. Кои са отличниците?

1. Може да се каже, че Джей Зи е най-добрият рапър сред бизнесмените и най-добрият бизнесмен сред рапърите. Той имаше мултимилионни договори с Budweiser през 2006-а и Microsoft през 2010-а, когато подписа и най-големия си договор досега - 20 млн. долара, за да промотира Samsung Galaxy Models. Компанията пък промотира неговия албум Magna Carta Holy Grail.

2. Катрин Зита-Джоунс през 2005-2006 подписа договор за реклама с мобилния оператор T-Mobile за 20 млн. долара. През 2009 година тя отново се върна като тяхно рекламно лице.

3. Световният рекордьор на 100 м Юсеин Болт има договор с Puma за 8,6 млн. долара на година. През 2012-а той се появи и в реклами на Virgin Media.

4. Тайгър Уудс е най-успешният голфър в света. Той подписа договор с Nike за 5 години на стойност 100 млн. долара. След труден период около развода си той отново е търсен за реклами.

5. Брад Пит стана през 2012 г. първият мъж - рекламно лице на Chanel No. 5. Той се появи в черно-бели рекламни клипове, заснети от режисьора Джо Райт. Само за това си участие Пит е получил 6,7 млн. долара хонорар.

6. 50 Cent привлече внимание за първи път през 2003-та със сингъла "In Da Club". Рапърът е и доста добър бизнесмен. Той има договор с Glacau, като дори си издейства част от капитала й в сделка, от която спечели общо 100 млн. долара. През 2007-а компанията бе купена от "Кока-Кола" за 1,4 млрд. долара, а делът на рапъра със сигурност доста е поскъпнал.

7. Джъстин Бийбър стана суперзвезда само на 19. Неговият момчешки чар му донесе много рекламни договори. Той промотира какво ли не - от четки за зъби до луксозни парфюми. Последният му контракт е малко странен - Бийбър ще създаде своя линия лак за нокти с известната марка OPI.

8. ЛеБрон Джеймс, най-известният играч на Маями Хийт, е търсен за реклами, още откакто е завършил гимназия. Първият му голям договор бе за 90 млн. долара с Nike за 7 години. Той рекламира още "Кока-Кола", State Farm, а от скоро и "Макдоналдс".

9. Дейвид Бекъм работи с марки като Diet Coke, Armani, Coty, H&M, SainsburyТs, Samsung. Най-новият партньор на звездата е Breitling. Бекъм има доживотен договор с Adidas за над 150 млн. долара. Той получава по 55 000 долара на ден от реклами.

10. Бионсе е била лице на марки като American Express, Nintendo DS, и LТOreal още от 18-годишна възраст. Нейният най-голям договор обаче е с "Пепси". Тя работи с тях от 2002-ра. Най-известната реклама, заснела за марката, е тази с Бритни Спиърс, Пинк и Енрике Иглесиас през 2004 година. Наскоро Бионсе поднови договора си с компанията, като ще получи 50 млн. долара.