Възрастна венецианка получи от папа Франциск чек за 200 евро. Според местния вестник "Гадзетино" италианката написала отчаяно писмо до Светия отец, след като й откраднали портфейла с 54 евро, с които трябвало да купи лекарство за мъжа си.

Скоро след това настоятел в местната църква получил чек от Ватикана със заръка той да бъде предаден на сеньората и съпруга й. "Това е невероятено: Франциск не само се обръща към хората с проповеди, давайки им надежда за по-добро, но също отговаря на молбите им", казва свещеникът Джани Антониаци.

Днес пресслужбата на Светия престол обяви, че Светият отец е дал на благотворителната организация "Каритас" мотоциклет "Харли - Дейвидсън", който получил като подарък от колоездачи по време на честването в Рим на 110-та годишнина на знаменитата американска марка. Както бе обяснено от директора на римския клон на "Каритас" Енрико Ферочи, мотоциклетът ще бъдат разигран на търг . Цената на този модел на пазара стига 20 000 долара, но като се има предвид, че това е "Харли - Дейвидсън"-а на папата, стойността със сигурност ще се увеличи. Със събраните пари ще бъде ремонтиран дом за нуждаещи се.

Според информационната агенция АНСА, самата компания "Халли – Дейвидсън" смята да купи мотоциклета, за да го изложи с музея си с редки модели.