В проектобюджета до този момент сме съкратили разходите за текуща издръжка с приблизително 10%, за да останат средства за други политики. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметовете от област Разград.

В отговор на въпрос на медиите за съкращения в администрацията, премиерът подчерта, че този въпрос предстои да се обсъжда в хода на бюджетната процедура.

Министър-председателят с усмивка отбеляза, че посещението му в Разград не е свързано с вота на недоверие за регионалната политика, а е част от срещите му с кметовете по места, които започнаха далече преди вота. "Точно кметовете и областните управители са най-близо до гражданите и могат да насочат към проблеми, които трудно се виждат от кабинетите в столицата. За мен тези срещи са важни, за да мога в много по-голяма степен да вникна в спецификата на районите", каза министър-председателят. Той изтъкна, че позицията на министър-председател задължава човек да има непосредствени впечатления от проблемите във всички региони.

В рамките на разговора бяха обсъдени проблеми, които имат и национално значение, сред които облекчаването на административните тежести, както и специфични въпроси като проблема с разградската филхармония. "От името на разградската общественост помолихме да се намери решение, така че филхармонията да се запази и да продължи да функционира. Тя е един културен институт, с който се гордеем и за нас тя е много важна", каза областният управител на Разград Стоян Ненчев.