Кораб, вероятно превозващ имигранти, потъна между Малта и Сицилия, съобщи говорител на военноморския флот.

"Изпратихме наши спасителни кораби и хеликоптери на място на около 70 мили северно от Малта. Имаме информация, че корабът е потънал и имигранти са в морето, но на този етап не можем да кажем нищо повече", заяви представителят.

Италианската агенция Анса съобщава, че тела са били забелязани в кораба, в който пътували около 250 души. "По последни данни, с които разполагаме, корабът, в който имало около 200 имигранти, се е преобърнал", допълни говорителят. "Корабът е потънал в малтийските териториални води. Оказваме помощ на властите в Малта. Все още не знаем дали има загинали", съобщи командирът на италианската брегова охрана Филипо Марини.

Инцидентът става една седмица след потъването на рибарски кораб край бреговете на остров Лампедуза на 3 октомври, при което загинаха над 300 души. До този момент са открити 328 тела в отломките на кораба, в който пътували над 500 бежанци. Само 155 от тях оцеляха при драмата.

По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците "между 50 и 70 тела продължават да са в морето" около остров Лампедуза.