Държавата е на дъното и дори следващото правителство не може да изведе България от кризата.
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за БНР, дадено от Вашингтон.

"Това са едни арогантни, едни безотговорни лица, които в момента говорят за разпад на държавността. Не разпад, държавата е в катастрофа, държавата не подлежи на поправяне", заяви той.

Според Борисов дори и през есента да има ново правителство, то не може да извади страната от кризата.
За съжаление, тази една година управление на тройната коалиция доведе до невъзможност в следващите години България да излезе от кризата, смята той.
Тонът на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента ще бъде конфронтационен, каза по-рано Борисов пред Агенция "Фокус" в коментар на днешните решения за назначения в Сметната палата. Той добави, че не вижда никакъв смисъл да проявява толерантност към сегашните управляващи.
Те това си посяха, това ще пожънат, допълни Борисов.

"С днешния си ход те минираха всякаква възможност за каквито и да е нормални разговори. Какво има да говорим във вторник на консултативния съвет, при положение, че те така безпардонно се държаха днес?

Оттук нататък, за съжаление, разговорите няма да имат така желаната от мен мъдрост, толерантност, разбирателство. Те показаха, че това за тях не са ценности, това за тях не е важно, и че от позицията на моментната сила на сриналата се Тройна коалиция между тях и „Атака“ могат да го направят”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

"Не знам, с какви очи, след като са подали оставка, поне на партийно ниво и БСП и ДПС, "Атака" крещят отвън оставка на правителството, а влязоха да направят кворум, за да може да минат назначенията в Сметната палата, както и шеф на Националния статистически институт. По същия начин последните дни вдигнаха пенсиите, без да има пари бюджета, разбира се, назначиха си посланици и хора на ръководни постове, които в последствие, ако тръгнат да бъдат махани започват да говорят за реваншизъм, за чистка и за какво и да е било. Така че учуден съм от това, което сътвориха г-н Местан и г-н Станишев, защото последните дни говориха за мъдрост, за толерантност, за съгласие, за излизане от кризата и всичко останало”, допълни Борисов.

На въпрос кога ГЕРБ виждат изборите, той отговори, че това е работа на президента и има технологично време, което трябва да се спази.
"Единственият изход за страната и за нас е максимално добър резултат на изборите. Иначе ще бъде много тежко”, каза още Борисов.