Бодигардите на покойния Майкъл Джаксън го описват като "много ексцентричен".

Професионалните охранители Джейвън Биърд и Бил Уитфийлд са били наети, за да охраняват Краля на попа две години и половина преди края на живота му през 2009 г. Бодигардите разкриват, че Майкъл често харчел много пари за глупости.

"Той беше много ексцентричен. Отиваше в магазина и изкупуваше всичко. Когато отсядахме в хотели, купуваше стотици книги. Веднъж изкупи цяла книжарница", разказва Бил, който е бивш полицай пред британския вестник "Мирър".

Майкъл остави без баща 3 деца- Парис на 16 г., Принс на 17 г. и Бланкет на 12 г. Бил споделя, че певецът е бил много близък с децата си.

"Работехме за г-н Джаксън. Не сме работили за Краля на попа. Ние го виждахме като мъж и баща. Беше хубаво да го виждаме в ролята му на родител. Помагаше на децата с домашните, искаше те да се хранят правилно, слагаше ги да си легнат. В къщата нямаше интернет. Децата не можеха да гледат телевизия, затова не знаеха как е представен баща им в медиите", спомня си Джейвън.

Майкъл Джаксън почина на 50-годишна възраст от свръхдоза пропофол. Неговият лекар, Конрад Мъри получи присъда от няколко години лишаване от свобода. Съдът обяви лекаря за виновен, защото е дал фаталната доза от анестетика на певеца.

Охранителите на Краля на попа разкриват още детайли от работата си за звездата в книгата им "Спомняйки си времето: Майкъл Джаксън през последните му дни".