Застраховател опрощава дълг на 11-годишната Веселина Димитрова от Хасково, наследен от покойния й баща. Над малолетнoто момиче висеше борч, който до навършване на пълнолетие може да набъбне до 500 хиляди, изчисляват роднините.Бащата Веселин Димитров загина в катастрофа край харманлийското село Поляново на 7 октомври 2006 година. Разследващите обаче установили, че вината за катастрофата е негова. Освен това в кръвта му е открито наличие на алкохол, което е с 0,04 промила над допустимото, пише haskovo.net.

Това дало основание на застрахователите да предявят регресен иск към единствената наследница на загиналия – малолетната Веселина.

След близо 3 години съдебни битки, приключили в полза на застрахователя, идва светлина в тунела – роднините съобщиха, че са получили писмо, в което компанията се отказва от предявения иск.

Делото е върнато от Върховния касационен съд за доразглеждане и трябва да започне в Окръжен съд Хасково на 16 октомври. Според запознати се очаква тогава магистратите да прекратят процеса поради отказа на ищеца от претенцията.