Няма набор от решения, които винаги са верни, има по-малко верни. До края на мандата си съм имунизиран за грешни решения. Вече сме много по-внимателни, една част от кадрите които се лансират са внимателно селектирани. Това обясни премиерът Пламен Орешарски в „Лице в Лице“ по bTV. Така той отговори на въпроса дали правилно е оценил номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.Той призна, че не се притеснява от вотовете на недоверие на ГЕРБ. Според него те нарушили традицията и вместо обичайния първи вот да е за здравеопазването, го подредили на трето място. По отношения на втория вот Орешарски е категоричен, че лошата регионална политика увеличава различията между регионите. Той и екипът му искат да спрат започналата от 90-те години тенденция на миграцията към големите градове. Хората да се задържат в малките.

Орешарски призна, че е забранил на министрите да се коментира загуба на пари. „Загубата да е минимална“, отсече той. Бюджетът за 2014 г. ще е насочен към насърчаване на икономическия растеж и социалната защита на най-уязвимите слоеве от граждани.

Орешарски призна, че търси партийните централи за назначенията в администрацията. Една немалка част от тези хора не минавали чисто професионално теста за одобрение от премиера и кръга сътрудници. Орешарски обеща на министрите си награда, но на края на мандата.