27-годишната Франческа Паскале, която е официална годеница на 77-годишния Силвио Берлускони, е лесбийка и тяхната връзка е "фалшива постановка". Това обяви сензационно българската актриса Мишел Бонев, пишат италианските медии.

Те се позовават на блога на актрисата, в който под надслов "Истината ни прави свободни" тя пише:

"Оглеждам се наоколо и виждам отчаяни хора, които не могат да изхранят собствените си деца, но виждам също хора, които тънат в богатство и лукс, подигравайки се с милиони читатели с истории за неправдоподобни годежи по кориците на седмични издания, каквато е "любовната история" между Франческа Паскале и Силвио Берлускони. Това е грандиозна фалшива постановка, защото Франческа е лесбийка и аз бях много повече от нейна приятелка. Силвио реши да обяви публично годеж, за да продължи да се забавлява с нея и с нейните "приятелки" и да не бъде порицаван в обществото. Мислеше, че добре е пресметнал всичко, но се сдоби с авторитарна и безскрупулна "годеница". Всъщност много пъти ме е молил да я отведа от имението в Аркоре, защото - както казваше той - била зла жена и го изнудвала. Това е само една от лъжовните ситуации, в която съм била принудена да живея. Но не желая повече да живея във фалш".

Според информациите годеницата на Берлускони е натоварила адвокатите си да заведат дело срещу Мишел Бонев.

За Франческа Паскале има твърде малко информация, като се изключат писанията в клюкарските хроники. През 2006 година се кандидатира на общинските избори в родния си град Неапол, но получава едва 88 гласа. Две години по-късно Силвио Берлускони я поставя в списъка на "девойките", които иска да направи депутати в Европейския парламент, но се отказва от намерението си под натиска на бившата му съпруга Вероника Ларио.

От 2009 година Паскале е избрана в управата на провинция Неапол, в областта Кампания, откъдето получава заплата без въобще да участва в заседанията. Ролята на "официална годеница" й се приписва в медиите от началото на 2011 година, но едва на 16 декември миналата година Силвио Берлускони публично обяви, че са "сгодени" в телевизионно предаване за семейството, излъчвано по "Канале чинкуе" от неговата ТВ империя "Медиасет".

Мишел Бонев също е в полезрението на хроникьорите заради предполагаемата й връзка с Берлускони. Телевизионният минисериал "Жени в играта", излъчен през март тази година, в който тя е изпълнителка на главната роля, сценарист и режисьор, е съвместна продукция на "Медиасет" и на нейната продуцентска фирма Romantica Entertainment. Според специализирани италиански издания "Медиасет" е финансирала филма с 4 милиона евро.