Вече всички профили във Фейсбук ще могат да бъдат намирани без проблем от търсачките. Това ще стане след като социалната мрежа обяви за премахване на функцията за скриване на профила.

"Кой може да търси Timeline профила ви по име" ни даваше възможност да изберем индивидуално кой (определени хора, приятели, никой) може да ни намира профила в глобалната мрежа. Вече всеки, който въведе името на даден потребител, ще може да открие профила му, както и информацията, която не е с ограничен достъп.

Майкъл Рихтър, който е директор по сигурността във Facebook обяви, че от функцията са се възползвали много малка част от потребителите на социалната мрежа. Тя бе и скрита за тези, които не я използват, още преди няколко месеца.

Рихтър уточнява в специално съобщение, че всички потребители ще получат съобщение за деактивацията на въпросната функция. С това решение Фейсбук иска да подобри качеството на търсачката си Graph Search.

"Хората ни казват, че е объркващо да търсят някой, който познават лично, и не могат да го намерят или когато членуват в една и съща група, но не се откриват през търсачката", обяснява Рихтър. Все пак потребителите ще продължат да се възползват от възможността да ограничат достъпа до профилите си след кликване на линка, водещ до тях.