Полицаи съборили по очи мъж, който ги обиждал и буйствал в центъра на Мездра. В основата на всичко били конски изпражнения, които ченгетата забелязали пред местната пощенска станция, пише "Конкурент". Пред съда мъжът обяснил, че докарал майка си до пощата, за да си вземе пенсията. Когато жената влязла вътре, той отишъл до горското стопанство, за да получи разрешително за сеч. Половин час по-късно го засекли полицаите и го попитали дали конят, който е пред пощата е негов, тъй като имало конски изпражнения, които трябвало да бъдат почистени. Мъжът отговорил, че не е негов.
„Попитах, дали има още нещо, защото бързам. Тогава от полицейския автомобил излезе друг полицай и започна да ме удря и рита. Лявата ми ръка е счупена, тъй като полицаят ме събори на асфалта и аз паднах точно на нея и много ме заболя“, казал мъжът пред съда. Според показанията му, от болка е захапал полицая за ръката, за да го пусне. Отрича категорично да е ритал патрулката.

Показанията на полицаите обаче се различават. Според тях, мъжът и друг път е засичан с кон и каруца и затова са го попитали дали животното е негово.

„Той заяви, че няма лична карта и конят не е негов. Каза си данните от личната карта. В момента, в който правех справка с дежурния в управлението за самоличността му, нарушителят започна да вика какви актове ще му правим и да удря по тавана на патрулния автомобил. Ние му разпоредихме да преустанови действията си, но той продължи. Колегата излезе от колата и го премести да не тропа по нея. В това време мъжът го захапа за ръката“, обяснил единият от униформените.

Героят от екшъна обаче е категоричен, че е бит. В края на съдебното заседание заявил, че единствената вина, която има е, че не носел личните си документи в себе си.

Съдът определи събраните доказателства и медицинско да бъдат изпратени на районната прокуратура в Мездра, тъй като има данни за извършено престъпление от общ характер. Най-вероятно мъжът ще бъде съден за хулиганство.