ДПС не намират ресурс в това управление, а това е парадоксално, предвид резултатите им от изборите. Очевидно се опитват да търсят нов коалиционен партньор. Насила хубост не става, каза евродепутатът Илияна Йотова пред БНР.

Заседанието на Националния съвет наистина беше осем часа, обясни представителката на БСП. В навечерието на решение за нови предсрочни избори всеки трябва да си каже мнението. Колкото повече гледни точки, толкова по-добре. За предсрочните избори имаше различни мнения - дали правителството има живот, или трябва да се върви към бързи предсрочни избори. Надделя мнението, че няма какво да се чака. Заварихме властта с вече приет бюджет, сега не желаем да предпоставяме и да налагаме бюджет.

От снощи виждам нещо парадоксално, каза още Йотова. Наши партньори вече говорят за избори едва ли не по Нова година. Смятам, че отново се правят сметки кой колко е готов за избори. Има известно отстъпление от страна и на президента, сега поставя допълнителни условия, които сякаш имат за цел отсрочка. Ние продължаваме напред с кампанията, подчерта тя.

Митингът на Орлов мост имаше своето голямо значение за правителството и вчера то получи огромни овации за направеното през годината.

Извинението за възродителния процес Йотова също оцени като правилна стъпка. Всеки си оценява партньора според направеното. Очевидно нещо не се получаваше. Насила хубост не става. Очевидно има много сериозни разделителни линии помежду ни. Когато попитахме своите структури за причините за резултатите от изборите, една от изтъкнатите причини беше съвместното ни управление, уточни Йотова.

Нашата страница с господин Пеевски е отдавна затворена. Но не става дума за определени назначения, а за технология на властта, която определено не ни харесва. Борихме се с предишните управляващи не само от гледна точка на политическите назначения, борихме се срещу "калинките" и посредствеността, за съжаление в някои структури тази практика беше повторена с лоша кадрова политика на някои министерства като Министерството на земеделието.