Христос Боскос, който връхлетя на автобусна спирка с мощната си кола и едва не уби ученичката Катя Матеева, се е прибрал вчера в България. Това съобщиха за БЛИЦ от Районна прокуратура. Веднага, след като студентът е влязъл в Пловдив, адвокатът му се е обадил на дознателя по делото, за да го уведоми, че Боскос вече е на разположение и е спазил сроковете.
Младежът замина във ваканция в родната си Гърция. Срокът за връщане беше 13 юни. Мнозина се съмняваха, че той ще се прибере. Появиха се опасения, че ще се покрие, но в такъв случай щеше да бъде обявен за издирване в целия Европейски съюз. От сега нататък Боскос ще се явява лично на делата срещу него. Чака се да стартира делото.

Студентът е обвинен в нанасянето на средна телесна повреда. Както БЛИЦ съобщи, той помля 16-годишното момиче на спирка в Пловдив. Девойката претърпя две сложни операции на краката. Катя ще проходи, дадоха надежда лекарите. Няма причина ако мъжът поиска отново да отида го Гърция, да му бъде отказано, уточниха от прокуратурата.