Група протестиращи причакаха премиера Пламен Орешарски пред столичния хотел "Шератон". Министър-председателят трябваше да се появи там за среща с Гръцкия бизнес съвет в България. За да избегне повторение на ситуацията от вторник, когато беше блокиран на ул. "Гурко", той избра да влезе през задния вход на хотела, съобщава offnews.bg.Началото на срещата беше обявено за 17 ч. Малко преди това пред хотела вече се беше събрала малка група протестиращи. Освен тях, обаче, имаше и контрапротестиращи, както и сериозно полицейско присъствие. Служители на реда бяха разположени и по страничните входове.

Премиерът се появи на задния вход на хотела. Полицаите пък направиха фалшива маневра, имитирайки построяването на кордон пред главния вход, откъде уж щял да мине Орешарски.

Жена от протестиращите успя да се шмугне в "Шератон" и залепи лист с надпис "Оставка" на вратата на зала "Сердика" в хотела. Входът на залата е точно срещу входа на зала "Средец", където е Орешарски. Служител на НСО премахна надписа, а жената успя да се измъкне безпроблемно от хотела.