Историята на учителката, която преди три години се опита да обере банка в Плевен, се превръща в сценарий на нов бг филм.

„Това е банков обир" - с тези думи започва филмът, посветен на 37-годишната Поля Даскалова. Идеята за продукцията „Банков обир" е на тв водещата Лора Крумова. Пред нея учителката от град Славяново разказа своята история и с откровението си спечели не само публиката на предаването тогава, но и вече слава.

Притисната от обстоятелствата -безработен съпруг, агресивни лихвари - учителката предприела обира с насочено срещу банковите служители дуло на фалшив пистолет.

Лора Крумова свързва Даскалова с продуцентите Димитър Митовски, Димитър Гочев и Росен Цанков. След дълги разговори с Митовски учителката се съгласява да продаде правата върху историята си и тя да бъде екранизирана. Очаква се снимките на филма да започнат всеки момент, като все още тече кастингът за актрисата в главната роля.

„Не очаквайте обаче сълзливата драма на една отчаяна жена - предупреждават сценаристите. - Сюжетът няма да засяга и банални теми от рода на колко лошо са платени българските учители. Случаят с банковия обир ще бъде показан различно, ще се открият нови детайли и несподелени до момента факти", предупреждава екипът.