Либийският министър-председател Али Зейдан пристигна в Министерски съвет в Триполи малко след като беше освободен от плен, който продължи няколко часа.

Няколко министри и членове на либийския Генерален национален конгрес, представляващ висшата власт в страната, приветстваха на входа с добре дошъл премиера. Али Зейдан изглеждаше добре и махна с ръка за поздрав на чакащите го граждани.

Той ще води извънредно заседание на правителството в присъствието на няколко членове на Конгреса. Министрите вече се събраха извънредно след неговото отвличане от хотел в Триполи, където живее.

Али Зейдан беше отвлечен на разсъмване от бунтовническа групировка, която по-късно разпространи съобщение в социалните мрежи, че го е "арестувала". Заложническата драма продължи няколко часа. Все още не са ясни причините довели до нея. Инцидентът стана само пет дни след залавянето от американски командоси на лидера на "Ал Кайда" Абу Анас ал-Либи, който е отговорен за атентати срещу американски посолства в Източна Африка през 90-те години на ХХ век.