"Този, върху чийто плещи стои основата на провала на БСП на изборите не му допадна, че съм там и изпрати един мил човечец да ме помоли да не съм свидетел на поредното падение." Това написа в профила си във Фейсбук пиар специалистът Нидал Алгафари по повод състоялия се преди часове пленум на БСП.

Помолен от "24 часа" да поясни кого е имал предвид, Алгафари обясни, че човекът е Димитър Дъбов. Дъбов ме изгони от пленума, каза Алгафари. В същото време в залата бяха охранителите на Орешарски със слушалките, през които се предава всичко навън. Те можеше да са вътре, а аз не. Това е Дъбов и дъбовщината. Благодарение на него и неговата корифейщина в Шумен сме трета политическа сила, недоволства Алгафари.

Във фейсблук той написа още за пленума. Ето целия му пост:

"Днес имах уникалната възможност да видя с очите си и да чуя с ушите си черните грачещи гарвани на Позитано 20!

Изпълзяха всичките тайни и явни привърженици на Първанов и несменяемите феодали в партията. Групираха се и започна атаката. Хора които са се проваляли, не в личен, а в партиен план, още от времето на Живков, излязоха от дупките си и започнаха да ръфат всичко около себе си, само и само да запазят рахата си. Включиха се и такива наивници, които не разпознаха феодалите в себе си и поискаха оставка на всички други, но своята не подадоха. Всеки един от тях похвалваше Първия и колко го харесвал, но искаха само той да подаде оставката си, че да не стигне и до тях самите. Други пък пуфтяха, цъкаха с език, тюхкаха се и се криеха в бюфета, че да не ги разпознаят.

А този върху чийто плещи стои основата на провала на БСП на изборите не му допадна, че съм там и изпрати един мил човечец да ме помоли да не съм свидетел на поредното падението.

Надявам се, макар и все по малко, че партийните деребеи ще си отидат или, че ще стигнат силите на Станишев да ги отпрати!"

Алгафари отказа да назове черните гарвани поименно. "Говоря за всички от котилото, които Първанов остави в партията, които не получиха власт от Станишев, които са свикнали да дерибействат и затова сега се уплашиха, когато Станишев им каза да поемат отговорност. Надявам се Сергей да може да ги разчисти", каза пиар специалистът.