Над 700 австралийски полицаи извършиха координирана акция срещу свърталища на рокерската банда "Ангелите на ада" в Мелбърн и околностите на града. При обиските на 60 от клубовете на рокерите са иззети оръжия, наркотици, муниции и пари в брой.

Операцията на силите на реда беше проведена в опит да бъде сложен край на кървавото противопоставяне между рокерските банди в Страната на кенгуруто, което в последните месеци прерасна в истинска война. При акцията са били арестувани 13 души, каза пред медиите заместник-шефът на полицията Стийв Монтана. Той допълни, че е необходимо време, за да бъде оценено точно иззетото по време на обиските. Монтана каза, че сред конфискуваните предмети не са били открити "мощни оръжия", каквито полицията е търсела. В една от обискираните къщи е било открито такова количество муниции, че се е наложило да бъдат извозвани с камион. Полицията е особено притеснена от потенциалния арсенал на рокерите – автомати АК-47 и М1, с който бандитите на две колела разполагат.

Последните епизоди от войната между рокерските банди в Мелбърн включват: направен на решето с автоматично оръжие собственик на ателие за татуировки; хвърлени във фитнес самоделни бомби, които не се взривили; обстрел на клуб на "Ангелите на ада".

Рокерските банди, доколкото са свързани с организираната престъпност и наркотрафика, представляват нарастващ проблем за Австралия. Поради това напр. в Куинсленд беше приет закон, според който мотористите не могат да се движат в групи от повече от трима души.

В началото на годината полицията атакува свърталища на рокери и в Сидни.