Инж. Лазар Лазаров, който вчера бе освободен от поста член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", е назначен за главен директор на Международен панаир Пловдив.

Той пое поста от д-р Иван Соколов, който неотдавна бе избран за председател на Съвета на директорите на дружеството. Негов изпълнителен директор остава г-н Богомил Бонев, съобщиха от панаира.

Инж. Лазар Лазаров е привлечен като специалист, чийто опит ще бъде полезен в изграждането на експозиционни площи и за развитие на проектите на Международен панаир Пловдив. Досега той беше член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), а от септември 2011 до август 2013 г. - негов председател. Вчера от МРР уточниха, че договорът на инж. Лазаров е прекратен по взаимно съгласие, считано от 7 октомври, а мотивите за напускането му били лични.

Лазар Лазаров е инженер по пътно строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), който е завършил през 1995 г., и научен сътрудник І степен при научния съвет на УАСГ. През 2007 г. става директор на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти (бившата Централна лаборатория по пътища и мостове) – специализирано научно звено към АПИ, където е работил в продължение на 12 години като научен сътрудник, началник на сектор и началник на отдел. Кариерата си започва като водещ инженер по асфалтополагане в Автомагистрала "Хемус" ЕООД.