Полицията в Стара Загора издирва кой е преминал с автомобила през цветята на лобното място, където бе прегазен Паоло, съобщи "Дарик". В нощта веднага след вандалската проява снимка, разпространена в социалната мрежа, показа отношението на водача към паметта на детето.
На фотоса се вижда "Ауди", което късно вечерта преминава по пешеходната зона и прегазва поставените цветя. „Има такъв автомобил, но от снимката не се вижда ясно номерът, за да издирим собственика", обясни говорителят на полицията Ваня Кръстева.

В същото време общественият посредник Павлина Делчева заяви, че вчера следобед е подаден сигнал до полицията от електронната платформа „Моята е-Община". В него са две снимки, на които се вижда и регистрационният номер на колата. Източникът на сигнала е посочил само електронна поща за връзка, уточни местният омбудсман.

От полицията призовават всички граждани, които са били свидетели, да дадат сведения, за да се ускори процесът по издирването на водача.

От деня на трагедията с 4-годишния Паоло старозагорци са подали над 15 сигнала за потенциално опасни места в града до обществения посредник Павлина Делчева. „В момента обработвам информацията и ще я предам на кмета Живко Тодоров", допълни омбудсманът.