Петима души загинаха, а десетки са ранени, при най-тежката буря за последните десетилетия в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, предаде Риа Новости, позовавайки се на информация от "Шпигел". Вятър със 165 километра в час, гръмотевици и десетки литри дъжд в секунда наводниха магистралите и жп линиите. Изкоренени са дървета и дори електрически стълбове.
Бурята доведе до забавяне на редица местни полети, десетки коли бяха затиснати от паднали дървета, мълнии повредиха няколко къщи. Летище Дюселдорф прекрати работата си за няколко часа. Влаковете са спрени, повечето магистрали също са блокирани от донесени от вятъра дървета и предмети. В цялата провинция цари транспортен хаос. Метеорологичните служби предупреждават за вероятност от нови бури днес.

Отминалата вихрушка избухна буквално за секунди в разгара на слънчев летен ден, обявен за почивен в провинцията. Това обяснява и големия брой пострадали – почти всички жители са били някъде на разходка или пикник. Повечето жертви са убити от падащи дървета, има и един колоездач, върху когото е паднал кабел от съборен електрически стълб.

Ценни паркове са буквално заличени, улиците са непроходими заради падналите дървета. Родителите са предупредени да не приближават детски площадки, тъй като опасността пострадали дървета да продължават да падат е голяма.