Изваденото от морето тяло на Централния плаж във Варна категорично е на 34-годишната Катерина Кънева. Това потвърдиха от Областната дирекция на МВР във Варна.
Сутринта роднини са били на разпознаване в катедрата по „Съдебна медицина”, където бе извършена аутопсия на трупа, който вчера бе изхвърлен от вълните. По ирония на съдбата – точно пред заведението, в което за последно е била забелязана Катя.

Тя е имала специфични белези – татуировки на лявото рамо и на гърба, както и гривна от сини мъниста, която е носила и във фаталната нощ на сряда срещу четвъртък.

Припомняме, че Катерина скочи от старото Рибарско мостче да плува, но морето я погълна. Пет дни след това тялото и само изплува на стотна метра от мястото на фаталния скок.

Катя е майка на едногодишно детенце. Живеела е с мъжа си във Великобритания и двамата, заедно с бебето им са били във Варна на гости при родителите им, за да отпразнуват първия рожден ден на рожбата си, както и Великден.

Още в първите дни след като стана ясно, че Катерина Кънева е изчезнала имаше подозрения, че именно тя е удавилата се млада жена на Рибарския плаж. Никой от близките й обаче не искаше да го вярва и до края живееше надеждата, че двата случаи са коварно съвпадение. За жалост днес категорично стана ясно, че това не е така.