В Северна Корея през август са били екзекутирани десетина души от националния оркестър, сред които и бивша любовница на лидера Ким Чен Ун. Информацията беше потвърдена от шефа на южнокорейското разузнаване Нам Дже Джун.

Новината се появи за първи път на страниците на японския в. "Асахи" през септември. Според нея няколко музиканти от националния оркестър на Северна Корея "Унхасу" и други техни колеги си били направили видеозаписи как правят секс, заради което били екзекутирани. Пхенян гневно опроверга информацията като измислица. В публикацията на "Асахи" се твърди, че екзекуцията била извършена за назидание, но и за да бъдат пресечени в зародиш слуховете за палавото минало на съпругата му Ли Сол Чжу, която също е била изпълнителка в "Унхасу".

"Да, известно ни е, че 10 души от оркестъра "Унхасу" са били екзекутирани", потвърдиха в сряда двама южнокорейски депутати, които са присъствали на изслушване при закрити врати на шефа на разузнаването на страната. Нам Дже Джун допълнил, че неговата служба няма информация за връзка между екзекуцията и съпругата на севернокорейския лидер. Според някои слухове първата дама поискала от съпруга си екзекуцията, тъй като сред "престъпниците" била бивша любовница на Ким, на чиито ласки той продължавал от време на време да се радва и след като се оженил.

Севернокорейската агенция КЦТА определи всички слухове, свързани с екзекуцията заради XXXL видеото, като "дело на психопатите и маниаците на тема конфронтация" в южнокорейското правителство и в медиите на Сеул. Като че ли за да опровергае слуховете, в сряда севернокорейското радио пусна изпълнение на оркестър "Унхасу".