Депутатът от ДПС Камен Костадинов, който нарече мъжка постъпка оттеглянето на Делян Пеевски от парламента до произнасянето на Конституционния съд, днес също защити съпартиеца си и неговото "мъжко писмо" до медиите.

Снощи, след решението на КС, Пеевски обяви, че благодари "мъжки" на хилядите избиратели, които го удостояват с доверие вече два последователни мандата.

"Точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител", написа той в позиция, изпратена до "Фокус".

В нея Пеевски обяснява "отговорно и с доблест", че според него името му е подложено необосновано на публичен линч, а личността му се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата.

Днес Костадинов отказа да коментира решението на съдиите от КС с мотива, че много от тях са му преподавали и са го научили, че съдийските решения не се коментират, а се изпълняват.

"Крайно време е да започнем да уважаванме институциите и разделението на властите", каза народният представител пред bTV.

Той припомни, че КС е съставен от 3 квоти и в редиците му влизат както кандидатури на ГЕРБ, така и такива на президента и други, излъчени от съдебната власт.

Според Камен Костадинов колегата му Делян Пеевски не е оспорвал обективността на КС, а само е питал дали може докладчик по делото му да е Румен Ненков, който е баща на депутат от ГЕРБ.

По думите на Костадинов важните въпроси на деня са не "Кой предложи Делян Пеевски?", а "Кой се опита да попречи на Делян Пеевски да оглави ДАНС и защо?", както и "Кои моменти от неговото минало направиха така, че той да бъде сатанизиран?".

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС е категоричен, че Пеевски има нравствените качества да оглави ДАНС.

"Познавам го като член на правната комисия и следовател", уточни Костадинов, но не можа да назове по колко дела е работил Пеевски с мотива, че не е статистик.

"Решението на КС не е залог за оцеляването на правителството. Има стабилно разделение на властите", уверено заключи Камен Костадинов.