Каналът Евронюз, който празнува 20-та си годишнина тази година, ще стане първата европейска телевизия, която ще може да се гледа по очилата, свързани с Гугъл, и сключи договор с приложението Флипборд за създаването на онлайн предаванията си.

Освен това Евронюз планира да предлага услуги за професионалисти в медиите. В рамките на Евронюз нетуърк каналът ще предлага излъчванията на Евронюз на живо, кадри на телевизията, включвания на постоянните й кореспонденти и образование. Той ще предлага още помощ за създаването на приложения за Смарт ТВ и каналите на Ю Тюб.

Евронюз е сключила договор и с агенцията за новинарски видеа от социалните мрежи Сторифул, която предоставя кадри на "журналисти-граждани". Телевизията е сключила договор и с Ройтерс за "обединяване на ресурсите за предоставянето всеки ден на до 15 видеа на френски по актуални теми на деня", услугата ще бъде насочена към франкофонски информационни сайтове.

Освен това Евронюз ще показва акаунтите в Туитър на своите журналисти и кореспонденти по време на включванията им. Със 7,2 милиона телевизионни зрители всеки ден в континентална Европа и канали на 13 езика Евронюз е далеч преди Си Ен Ен Интернешънъл (по-малко от 2 милиона зрители), Би Би Си Уърлд (1 милион) и Франс 24.

Евронюз е втората най-гледана телевизия в Ю Тюб с около 10 милиона уникални посетители на месец и иска да увеличи приходите си в тази област. Бюджетът на канала е стабилен (75 милиона евро), както и служителите му (800 сътрудници, от които 400 журналисти). Той получава само 7% от субсидиите за акционерите си (държавните телевизии на 24 страни и град Лион) и зависи на 93% от частни приходи, главно от реклами.

Телевизията обещава за края на 2014 г. "пълна промяна на канала и на неговите дигитални клонове паралелно с откриването на нова световна централа, която в момента се строи в Лион".