На 111-годишна възраст в Ню Йорк почина Александър Имич, предаде "Ню Йорк Дейли Нюз". През април т.г. той бе вписан в "Световните рекорди на Гинес" (Guinness World Records) като най-възрастния жив мъж на света.
Имич е химик и автор на трудове по парапсихология. Той е роден на 4 февруари 1903 година в Полша, бяга оттам заедно с жена си след нахлуването на нацистите през 1939 година и дори известно време е в СССР. През 1951 година се премества в САЩ.

Неговото дълголетие се дължи на спортни занимания, въздържание от алкохол и правилна диета на основата на пилешко и рибно месо, твърдеше самият Имич. По-възрастни от Имич са над 60 жени. Най-старата от тях е японката Мисао Окава, която през март отбеляза 116-тия си рожден ден. Сега най-възрастният мъж на света е 111-годишният Сакари Момои, който също е роден през 1903 година и беше само с ден по-млад от него.

Имич оглави групата на мъжете супер столетници, тези, които са над 110 години, в класацията на Изследователската група по геронтология в щата Калифорния, САЩ. Александър Имич бил бебе на 10 месеца, когато братята Райт осъществили полета на пилот със самолет. Той си спомня появата на първия автомобил в родния му град, боевете с болшевиките в полско-съветската война, бягството от Холокоста и оцеляването в съветски лагер от системата ГУЛаг. След това емигрирал в САЩ.

Имич се научи да работи на компютър на 92-годишна възраст и издаде книга. Роден е през 1903 г. в заможно еврейско семейство в градчето Ченстохова в Южна Полша. Градът е известен с чудотворната икона “Черната Мадона”, намираща се в Ясногурския манастир. Разказва, че през 1918 година бил 15-годишен ученик, когато заедно с момчетата от класа се присъединил към полските сили за самоотбрана срещу болшевиките. По-големият му брат бил инструктор в автомобилна част, така че Александър се научил да кара камиони за полската армия. И правил това, докато болшевиките били изтласкани, а момчетата се върнали в училище.

Бащата на Александър имал бизнес, като се занимавал с декорации. Именно той построил първата бетонна писта край града, на която тренирали авиатори ентусиасти.