Неясни обстоятелства са причинили смъртта на 30-годишна жена и бебето й след раждане в габровската болница, съобщи TV7.

Според близките на загиналата лекарска грешка е довела до трагедията. Смъртта на Десислава Манолова и новороденото е истинска мистерия, тъй като жената кара безпроблемна втора бременност. Тя постъпва в болницата в Габрово жива и здрава ден след насрочената дата, а две седмици след това ражда момче, което по-късно умира.

Родилката се бори за живота си още седмица, преди да издъхне в плевенската Университетска болница. Жената бе погребана в родния й гр. Попово. Опечалените близки разказаха пред репортера ни Мартин Георгиев какво точно се е случило през тези две седмици в габровската болница.

"Ще задвижим нещата и съдът ще открие кой е виновен за тази нелепа загуба. Вместо след детска количка, ние тръгнахме след ковчег!". Това заяви бащата на починалата жена.

Д-р Нели Савчева, директор на МБАЛ Габрово обясни, че веднага след инцидента е направена проверка, но още не е ясно какви са причините довели до тази трагедия. Тя заяви, че ако се докаже непрофесионално лечение или неправилно лечение по време на бременността, ще бъдат взети всички мерки срещу лекарската грешка.