В океана от технологични небивалици има някои, които се отличават, като например часовник, който ще отброява времето до края на живота ви.

Ръчният часовник "Tikker" няма просто да показва колко е часа, а ще отброява оставащото време от живота ви. Часовникът е дело на едноименната компания, според която устройството ще направи света по-добро място. Създателите му настояват, че така всеки ще бъде стимулиран да полага повече усилия, за да направи живота си такъв, за какъвто мечтая.

Трябва първо да попълните анкетна карта, в която ще се съдържат редица въпроси за начина ви на живот. "Не е важно колко време имате, а какво правите с него", казват от компанията. Според тях собствениците на часовника няма да се депресират и да изпадат в негативни емоции, а ще се съсредоточат в изграждането на повече блага за тях и семействата им.

Разбира се няма гаранция, че ще живеете според прогнозата на "Tikker". Той ще бъде само допълнителен стимул да не пропилявате времето си, оставяйки задачите за другия ден.

Часовникът може да започне да се продава от следващата пролет срещу цена от 40 долара.