Бюджетен телефон, който притежава много от функциите на флагмана си, пуска VIVACOM на пазара от утре. Смарт апаратът HTC Desire 601 дебютира в мрежата на телекома и ще се предлага на цена от 15.90 лв. на месец с тарифната линия MaxiCall или в брой за 329.90 лв.

Моделът е позициониран в средния ценови клас, но разполага с много от популярните параметри на флагмана на компанията HTC One и се откроява като един от най-балансираните модели на производителя. HTC Desire 601 разполага с придобилите популярност иновативни функции BlinkFeed™ (която позволява персонализиране на основния екран с информация от различни категории), HTC Zoe™ (която позволява оживяването на галерията от снимки на потребителя и автоматичното създаване на 30-секунден клип с разнообразни ефекти) и не на последно място – стерео високоговорителите BoomSound™ (които осигуряват високо качество с богат и детайлен звук). 

Новият модел на HTC идва с 4.5-инчов TFT дисплей с HD резолюция, двуядрен 1.4 GHz процесор и 5 мегапикселова камера с функциите HTC Zoe™ и Video Highlights. Операционната система, под която работи устройството, е Android v4.2.2 OS (Jelly Bean), с  1GB оперативна и 8GB вградена памет с опция за разширяване посредством microSD слот.