Антония Петрова, Мисис Русия 2012 и Мис България 2009, смята да влезе в политиката. Това заяви самата тя в предаването „Нека говорят“ по bTV.

Тя не пожела да обяви кога и към коя партия ще се присъедини, но разкри, че от малка е имала демократични убеждения. Антония Петрова е имала предложение да оглави евролистата на дясна политическа сила, но отказала, защото не отговаряла на вижданията й.

Подканена от водещия да разкрие датата на влизането си в политиката, Петрова заяви „когато му дойде времето“.

„Желанието ми да влизам в политиката не се е зародило току-така. Не искам да се ангажирам с конкретна партия. Образованието ми го предполага, семейството ми е доста политически ориентирана, в такава среда съм израснала. Това, че съм спечелила един конкурс за красота не предопределя живота ми", сподели блондинката.

В политиката няма никакво значение дали се жена или мъж. Тя даде за пример Надежда Нейнски, Антония Първанова. Петрова допълни, че политиката е за заможни хора.

Според нея човек трябва да се ориентира към реализация в политиката едва тогава, когато се е реализирал в някаква друга сфера. В България обаче наблюдаваме много хора, които са превърнали политиката в професия и не се занимават с нищо друго.

"Политиката е обществена дейност, тя е призвание, не е начин за печелене на пари. Човек би трябвало да има и финансова стабилност преди да влезе. Имала съм предложения, на някои съм отказвала. Не бих влязла в политиката на всяка цена", допълни Антония.

„Без закон, няма наказание“, заяви в заключение Антония, която е завършила право в УНСС и взаимства изказването от римското право.