Поройният дъжд, който на два пъти снощи се изсипа над Разград и региона, е причинил сериозни проблеми. Валежът е образувал голям водосбор в дерето на село Побит камък, което минава през населеното място и се е получил разлив, съобщиха от общината.
Засегнати са около 10-тина къщи, като в някои от тях вода е навлязла в градините, а в други- в приземните етажи. Водите от дерето в село Побит камък продължават в дере, което се влива в река Топчийска, която преминава през село Топчии. Снощи реката на два пъти е преляла, но опасността е преминала.

Засегнато от пороя е и село Раковски, където има наводнени помещения в къщи и изронени участъци от улици. Там днес с фадрома се разчистват калните наноси след снощния порой. Водите от земеделските земи се стичат в селото и са залели главната улица с чакъл, пръст и кал. Наноси има и по други улици, като на места се изнасят по 3-4 ремаркета.

Дъждът е подкопал улици, на места асфалтът е надигнат, отворени са и нови дупки. 3-4 къщи са наводнени, като хората се справили сами с изпомпването на водата. Щетите от дъждовете в селото са доста, щети има и по земеделските култури. Почвата е силно преовлажнена и не може да поеме новите валежи.