В Донбас са докарани близо 100 членове на руските спецчасти с камиони КамАЗ, предаде украинската държавна агенция УНИАН, цитирайки информация във "Фейсбук" на командира на специалния батальон „Азов” Ярослав Гончар.
„По предварителни данни, това са кадрови военни на Руската Федерация. Тяхната задача е да развиват диверсионна дейност”, пише Гончар в социалната мрежа. По неговите думи сепаратистите подготвят селището Снежное за опорен пункт. По покривите на града са разположени гранатомети, а също и 120-милиметрово самаходно оръдие, а между контролно-пропускателните постове се правят окопи.

Междувременно стана ясно, че жителите на Славянск качват децата си на специално предназначени за целта автобуси и ги евакуират извън града. "Тук непрекъснато се стреля не може да сме спокойни за живота на децата си", каза жител на размирния град, докато качваше дъщеря си на един от автобусите.

Стотици малчугани от Славянск, където в момента се водят най-ожесточените боеве между проруските сепаратисти и украинските военни, са били настанени в лагери в Крим. Според местните власти те ще останат на полуострова до успокояване на обстановката в родния им град.