Страхотен скандал се развихри по време на гостуването на Мирослава Кортенска и Христо Мутафчиев в тв предаването "На светло". Водещата Люба Кулезич събра заедно двамата представители на изкуството, които през изминалата седмица влязоха в задочен конфликт. Първо Кортенска бе номинирана за културен министър в правителството в сянка на ББЦ, а в отговор Мутафчиев обяви, че ще се самозапали, ако представителката на Николай Бареков получи действителна власт.

В началото на разговора званието "професор" на Кортенска бе поставено под въпрос. Наложи се гостенката и водещата на висок глас да си задават въпроса "На колко години си?". Повод за това стана подозрението, че Кортенска не е покрила възрастовото изискване. В тона влезе и Христо Мутафчиев. Той се скара с Кортенска за отношението й към починалите звезди на театъра, част от които според нея са били убити от предишната власт заради извършените неуспешни реформи.

Кулезич се опита да потуши временно напрежението, като прекъсна предаването с планирана реклама. Докато течеше анонса за оставащата част от "На светло", във фона се чу изключително агресивна словесна престрелка. Въпреки че гласовете бяха трудно различими, остана впечатление, че именно главните герои от културния дуел кръстосват шпаги, без да знаят, че микрофоните са включени.

След новото включване на камерите в студиото стана ясно, че един от каращите се е Вежди Рашидов, който беше първи гост в предаването днес. Оказа се, че бившият културен министър е останал да изгледа какво ще си кажат следващите събеседници. Накрая той не се сдържа и се върна на масата. Последваха остри реплики с Мирослава Кортенска. Сред тях прехвърчаха обвинения в маниакалност, писане в "ла*няни издания" и завъртане на обичайната за "На светло" плоча за слугинаж на Делян Пеевски, като всичко това бе придружено от куп нелицеприятни за националния телевизионен ефир обръщения.

В крайна сметка диспутът се изроди в грозна свада. Дори известната с пристрастията си към подобен тип комуникация Люба Кулезич изрази недоволство от тона. Постепенно обаче се образува фронт 3 на 1 - Кулезич, Мутафчиев и Рашидов срещу Мирослава Кортенска. Христо Мутафчиев поиска от Кортенска да изяде написаните от нея "ла*на", а Вежди извади клюката, че преди време тя ходила при него, за да урежда дъщеря си на работа. Представителката на ББЦ пък обвини Люба Кулезич, че играе нечестна игра. Тя настоя, че водещата преди била любимка на Делян Пеевски и се ползвала от облагите на близките си отношения с него, а сега използва всеки удобен момент, за да говори срещу него.