Преди близо четвърт век Мадона изпя песента Like A Prayer, но изглежда, че годините не са й помогнали да реши точно на кой бог се моли.

Поп дивата може би е на ръба на една от най-дръзките си промени до момента, след като разкри, че изучава Корана. 55-годишната певица беше възпитана в католическата вяра, но в последните 17 години е ревностна последователка на Кабалата, мистично течение на юдаизма.

Сега Мадона, чийто приятел е мюсюлманин, изследва исляма.

"Строя училища за момичета в ислямски страни и изучавам Корана. Мисля, че е важно да изучаваме всички свещени книги. Както моят приятел Яман винаги ми казва, добрият мюсюлманин е добър евреин, а добрият евреин е добър християнин и така нататък. Напълно съм съгласна. За някои хора обаче това е доста смело твърдение", сподели поп дивата пред списание "Харпърс Базар".

Мадона е последователка на Кабалата от 1996 г. Тя дори успя да убеди бившия си съпруг, британския режисьор Гай Ричи, да присъства на религиозни служби преди развода им през 2008 г. Но сега певицата имала спорове с настоящия си партньор, 25-годишния Брахим Зейбат, заради религията, защото той е мюсюлманин. Според слуховете звездата разреждала портокаловия сок на децата си със специално благословена Кабала вода и често носи бели дрехи, защото те привличали "положителна енергия".