Жегата започва, днес живакът за пръв път ще прескочи 30-те градуса и ще достигне 31 в някои места. Преди обяд ще бъде слънчево с максимални температури между 26° и 31°, в София – около 26°. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Източна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми.
Вятърът в Западна България ще е слаб, в Източна - умерен от север-северозапад. Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще бъде около средното за месец юни.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания на места придружени от гръмотевици. Повече ще са валежите в масивите от Централна България. Ще духа умерен вятър от север-североизток.Максималната температура на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието въздушната маса ще е неустойчива. До обяд ще е предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури: 24°-25°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.